Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Boller i karry er en fantastisk klassiker! Her serverer vi den i en udgave med ris toppet med peanuts, æbler og edamamebønner. Gem halvdelen af boller i karry til i morgen og kog blot lidt ekstra ris på dag to. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1.6 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 2 stkløg
- 2 stkæg
- 2 tsksalt
- 800 gramhakket kalv og flæsk
- 80 gramrasp
- 150 gramedamamebønner
- 1 stkæble
- 75 grampeanuts
- 4 dlkokosmælk
- 1.5 spskkarry
- peber
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og bouillonterninger til at koge.2
Skræl løgene. Riv løgene på den grove side af et rivejern. Bland løgene sammen med æg, salt, kød, rasp og peber i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum vandet af med en ske undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle for at smage til.3
Tilbered edamamebønnerne efter anvisningen på posen. Skær skyllet æblei i små tern. Kom æble, edamamebønner og peanuts i små skåle.4
Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt kokosmælk og karry til kogevandet.5
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.6
Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lad familien toppe med kaki, edamamebønner og peanuts efter smag. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æble i tern. De kan også være med til at forme kødbollerne og selvfølgelig smage saucen til - det er børn verdensmestre til!
Vi har brugt æbler, men du kan også bruge sharon- eller kakifrugter, når de er i sæson.