Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker fiskeret med mørksej paneret i rugmel. Serveret med kartofler, gulerødder og blomkål bagt i ovnen og serveret med persillesovs. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 300 gramgulerødder
- 0.5 stkblomkål
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8%
- 2 dlvand
- 2 spskmajsstivelse
- 250 grammørksejfilet
- 1 pottepersille
- olivenolie
- bagepapir
- rugmel
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skrub og skyl kartofler og skær dem i halve. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Pluk små buketter af blomkålen.3
Vend det hele med en god sjat olivenolie, salt og peber. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 25 min.4
Kom cremefine og vand op i en kasserolle og bring det i kog. Rør majsstivelse sammen med lidt vand i et glas og hæld det forsigtigt op i sovsen under omrøring til den har den rette konsistens.5
Hæld rugmel op i en dyb tallerken og vend det med salt og peber. Skær fisken i mindre stykker og vend dem i melet.6
Varm en pande op med rapsolie og steg fiskestykkerne til de har en gylden overflade på begge sider.7
Skyl persillen og hak den fint. Vend persillen i sovsen og smag til med salt og peber.8
Server den rugmelspanerede fisk sammen med ovnbagte kartofler, grøntsager og persillesovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende fiskestykkerne i rugmel og skylle persillen.