Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Stegte kyllingeinderfileter serveret med krydskartofler, stegte gulerødder og en cremet svampesauce med fløde og timian. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 800 gramgulerødder
- 300 gramkyllingeinderfilet
- 200 gramchampignon
- 1 fedhvidløg
- 2 dlpiskefløde
- 2 dlvand
- 0.5 spsktørret timian
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Vask kartoflerne og skær dem i halve. Har du tid, kan du ridse krydser på tværs - det ser ret hyggeligt ud, når de bliver bagt.2
Skræl gulerødderne og skær top og bund af. Skær dem i halve. Læg både kartofler og gulerødder på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med en god slat olivenolie og salt. Du kan også give dem et drys paprika eller andre krydderier.3
Bag kartoflerne og gulerødderne i ovnen i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde.4
Steg inderfileterne på en pande med olie til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.5
Skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Steg dem i olie i 2-3 minutter. Tilsæt presset hvidløg, fløde, vand, timian og smuldret boullion.6
Smag til med salt og peber. Hvis du synes saucen er for tynd, kan du tilsætte lidt majsstivelse rørt ud i vand.7
Server kyllingefilet med de sprøde kartofler, gulerødder og svampesauce. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn krydre kartoflerne. De kan også ridse i kartoflerne.