Kyllingefileter med krydskartofler, gulerødder og svampesauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 800 gramgulerødder
  • 300 gramkyllingeinderfilet
  • 200 gramchampignon
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlpiskefløde
  • 2 dlvand
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingefileter med krydskartofler, gulerødder og svampesauce

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Stegte kyllingeinderfileter serveret med krydskartofler, stegte gulerødder og en cremet svampesauce med fløde og timian. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 800 gramgulerødder
  • 300 gramkyllingeinderfilet
  • 200 gramchampignon
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlpiskefløde
  • 2 dlvand
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Vask kartoflerne og skær dem i halve. Har du tid, kan du ridse krydser på tværs - det ser ret hyggeligt ud, når de bliver bagt.

2. Skræl gulerødderne og skær top og bund af. Skær dem i halve. Læg både kartofler og gulerødder på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med en god slat olivenolie og salt. Du kan også give dem et drys paprika eller andre krydderier.

3. Bag kartoflerne og gulerødderne i ovnen i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde.

4. Steg inderfileterne på en pande med olie til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.

5. Skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Steg dem i olie i 2-3 minutter. Tilsæt presset hvidløg, fløde, vand, timian og smuldret boullion.

6. Smag til med salt og peber. Hvis du synes saucen er for tynd, kan du tilsætte lidt majsstivelse rørt ud i vand.

7. Server kyllingefilet med de sprøde kartofler, gulerødder og svampesauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn krydre kartoflerne. De kan også ridse i kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre