Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Hjemmerørt æggesalat serveret på rugbrød med fyldig salat med stegte kikærter, feldsalat, mozzarella og blåbær som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkæg
- 1 dåsekikærter
- 1 spskspidskommen
- 0.25 spsktørret oregano
- 1 pottepurløg
- 4 spskmayonnaise
- 0.5 spskkarry
- 125 gramblåbær
- 75 gramfeldsalat
- 1 kuglemozzarella
- 8 skiverugbrød
- olivenolie
- salt
- peber
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Bring en lille kasserolle med vand i kog til æggene. Kog æggene i ti minutter og overhæld dem straks med koldt vand - så koger de ikke videre og bliver nemmere at pille. Gør imens resten klar.2
Hæld vandet fra kikærterne og steg dem på en pande med lidt olie, spidskommen og oregano. Steg dem ved middelvarme i 7-10 minutter og smag til med salt og peber.3
Klip purløg i små stykker (gem lidt til pynt) og rør sammen med mayo og karry. Gem dressingen til senere.4
Skyl blåbær og feldsalat. Hæld vandet fra mozzarellaen og riv den i mindre stykker. Bland blåbær, feldsalat, mozzarella og kikærter og top med valgfri dressing.5
Pil æggene, skær dem i små tern og bland dem med karrydressingen. Smag til med salt og peber.6
Lav en rugbrødsmad med æggesalat og salaten som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille æggene, røre æggesalaten sammen og smage den til.