Kyllingespyd med ovnbagte kartofler og tomatsalat med jordbær

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  •  frisk eller tørret timian
  • 280 gramkyllingefilet
  • 10 stkcherrytomater
  • 250 gramjordbær
  • 0.5 stkagurk
  • 125 grammozzarella
  • 25 grampinjekerner
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingespyd med ovnbagte kartofler og tomatsalat med jordbær

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Lækre kyllingespyd serveret med ovnbagte kartofler, tomatsalat med jordbær, agurk, mozzarella og ristede pinjekerner. Toppet med en simpel hjemmerørt hvidløgsdressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  •  frisk eller tørret timian
  • 280 gramkyllingefilet
  • 10 stkcherrytomater
  • 250 gramjordbær
  • 0.5 stkagurk
  • 125 grammozzarella
  • 25 grampinjekerner
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend dem i olivenolie, timian, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Skær kyllingefileterne i mundrette stykker og vend dem i olivenolie, salt og peber. Sæt kyllingestykkerne på spyd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i ca. 15 min. eller giv dem en tur på panden i lidt olie.

4. Skyl cherrytomater, jordbær og agurk. Skær grøntsagerne i mundrette stykker og vend dem sammen med frisk mozzarella, olivenolie, salt og peber.

5. Rist pinjekernerne på en tør pande til de får lidt farve og fordel dem på toppen af tomatsalaten.

6. Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg, salt og peber.

7. Server kyllingespyddene med ovnbagte kartofler, tomatsalat og hvidløgsdressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme kyllingestykker på spyd. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre