Tundeller med kartofler, sennepssovs og friske abrikoser

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramnye danske kartofler
  • 2 dåsetun i olie
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 20 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 4 dlmælk
  • 2 spskdijonsennep
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 stkøkologisk citron
  • 300 gramfriske abrikoser
  •  olie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tundeller med kartofler, sennepssovs og friske abrikoser

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lækre tundeller med basilikum som vi serverer med nye kartofler, sennepssovs med citron og friske abrikoser. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramnye danske kartofler
  • 2 dåsetun i olie
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 20 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 4 dlmælk
  • 2 spskdijonsennep
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 stkøkologisk citron
  • 300 gramfriske abrikoser
  •  olie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skrub eller skyl kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.

2. Hæld væden fra tunen i en skål. Riv løg på den grove side af et rivejern. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af rivejernet. Pres væden fra gulerødderne imellem dine hænder. Hak basilikumblade fint.

3. Bland løg, gulerødder og basilikumblade sammen med tun, æg, havregryn, salt og peber. Rør det hele godt sammen. Er farsen for tynd, tilsætter du lidt mere havregryn. Er den for fast, tilsætter du lidt mælk eller væde fra tunen.

4. Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Steg tundellerne i olie på en pande.

5. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.

6. Tilsæt mælken lidt efter lidt mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere mælk. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt!

7. Tilsæt dijonsennep, smuldret bouillon, lidt saft fra en citron og revet skal fra en citron. Smag til med salt og peber.

8. Skyl abrikoserne og server tundellerne med kartofler, sennepssovs, kartofler og abrikoser. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande farsen. De kan også hakke basilikum.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre