Hakkebøffer med blomkålscouscous

Ingredienser

  • 1 dlbulgur
  • 2 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 grammandler
  • 0.5 stkblomkål
  • 1 stkæble
  • 2 stkappelsin
  • 0.5 pottepersille
  • 0.25 dlolivenolie
  • 1 spsksød sennep
  • 1 spskakaciehonning
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 500 gramhakket oksekød
  •  mangochutney
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hakkebøffer med blomkålscouscous

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Hakkebøf er en let og lækker dansk klassiker. Her har vi serveret hakkedrengene (som også pigerne hos Mambeno er ret vilde med) med gnavergrønt og lækker blomkålscouscous med æble og appelsin. Er ungerne ikke så vilde med blomkål, så se tippet nederst i opskriften. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dlbulgur
  • 2 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 grammandler
  • 0.5 stkblomkål
  • 1 stkæble
  • 2 stkappelsin
  • 0.5 pottepersille
  • 0.25 dlolivenolie
  • 1 spsksød sennep
  • 1 spskakaciehonning
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 500 gramhakket oksekød
  •  mangochutney
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren i vand, tilsat bouillonterningen, under låg i ca. 10-12 minutter. Sluk for varmen og lad bulguren trække i fem minutter. Hæld evt. overskydende væske fra og bred bulguren ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller lignende, så den kan køle lidt af.

2. Rist mandlerne på en tør pande. Lad dem køle af og hak dem groft. Fjern stok og blade fra blomkålet og vask det grundigt. Blend det i en foodprocessor eller riv det groft på et rivejern og hæld det op i en skål.

3. Vask æblet, skræl appelsinerne og skær begge dele i mundrette bidder. Hak lidt skyllet persille og vend det hele sammen med blomkål og bulgur.

4. Rør en hurtig dressing sammen af olivenolie, sød sennep og honning og smag til med salt og peber. Skræl gulerødderne, vask agurken og skær begge dele i stave som gnavergrønt.

5. Form fine bøffer af kødet. Hak dem på begge sider med en skarp kniv og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i lidt olivenolie på en pande og server med gnavergrønt, blomkålscouscous og dressingen som topping. Og evt. lidt mangochutney, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Vi har blandet det fint blendede blomkål med bulgur, så det glider lidt lettere ned hos knap så grøntsagsvante unger. Men får dine børn alligevel røde knopper og nervøse trækninger ved udsigten til blomkål, så server alle ingredienser i skåle for sig, så alle kan sammensætte den salat, de bedst kan lide.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre