Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lad dig ikke forskrække af den lange ingrediensliste - opskriften er super nem at lave. Vi serverer den lækre bolognese med mozzarella på toppen og tomatsalat som tilbehør. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller gratineret bolognese i morgen.God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Bolognese
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 100 grampepperoni
- 1 spskpaprika
- 800 gramhakket svinekød
- 2 dåsehakkede tomater
- 140 gramtomatpuré
- 0.5 spsktørret oregano
- 0.5 spsktørret timian
- 500 gramspaghetti
- 100 gramrevet ost
- olivenolie
- salt
- peber
- Salat
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkløg
- 70 gramsalatmix
- 90 gramolivenmix
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
Bolognese
1
Skær løg og hvidløg i tern. Skær pepperonien i mindre skiver og steg dem i en gryde med lidt olie i et par minutter. Tilsæt herefter løg og hvidløg sammen med paprika. Lad det hele stege i et par minutter.2
Tilsæt hakket svinekød og lad det blive brunet godt af under omrøring.3
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og timian og rør godt. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.4
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.Salat og servering
5
Lav salaten klar. Skyl tomaterne og halver dem. Skræl løget og skær det i tynde ringe. Skyl salatmixen og vend den med tomater, olivenmix, løg og dressing efter eget valg. Smag til med salt og peber.6
Server bolognesen i dybe tallerkener med revet ost på toppen og husk at gemme halvdelen af bolognesen og spaghettien til gratineret bolognese i morgen. Server med salaten som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i bolognesen og smage til. De kan også halvere tomaterne.