Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Hos Mambeno er vi ikke fanatiske, men vi forsøger at undgå e-numre og ingredienser, vi ikke kan udtale. Netop derfor er vi vilde med Glyngøres NemFisk, der er nem at bruge og helt uden tilsætning. Her har vi brugt saucen til lækre rødspætteruller fyldt med rejer og friskost. Mums!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 100 gramfrosne pillede rejer
- 100 gramgulerødder
- 1 pottedild
- 3 spskfriskost
- 1/2 stkcitron
- 300 gramrødspættefileter
- 1 poseGlyngøre NemFisk citronsauce
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Optø rejerne. Enten i køleskabet natten over, eller i en køkkensi under den kolde hane, hvis det skal gå stærkt. Skræl gulerødderne og skær dem i helt små og fine tern. Hak dilden.3
Bland rejer og friskost sammen med halvdelen af gulerodsternene og halvdelen af dilden. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.4
Bred rødspættefileterne ud på et spækbræt og krydr dem med salt og peber. Bred rejeblandingen ud på fileterne og rul dem sammen fra den brede ende mod den smalle. Læg rødspættefileterne med samlingen nedad i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Krydr med lidt salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til fisken er gennemstegt.5
Opvarm imens saucen og smag den evt. til med lidt salt, peber og honning, hvis du synes. Er saucen for tyk, kan du spæde den op med en sjat mælk.6
Server rødspætterullerne med ris og sauce og top med resten af de sprøde gulerødder og dilden.7
Velbekomme!Tip
Hvis du kan finde det, så vælg Svanemærket bagepapir. Det er uden fluorstoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.