Paneret mørksej med ovnbagte kartofler, rodfrugter og dressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 500 gramfriske rødbeder
  • 0.5 stkknoldselleri
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 stkæg
  • 50 grampanko eller almindelig rasp
  • 1 spsksennep
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottedild
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Paneret mørksej med ovnbagte kartofler, rodfrugter og dressing

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Sprøde panerede stykker af mørksej serveret med bagte kartofler og rodfrugter og en lækker creme fraiche-dressing med hvidløg og sennep. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkartofler
  • 500 gramfriske rødbeder
  • 0.5 stkknoldselleri
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 stkæg
  • 50 grampanko eller almindelig rasp
  • 1 spsksennep
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottedild
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær et kryds i toppen og dryp dem med lidt olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 30 minutter.

2. Skræl rødbederne og skær top og bund af. Skær dem i stave. Skræl knoldselleriet og skær det i stave. Vend dem med olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 20-25 minutter.

3. Skær sejfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i sammenpisket æg og herefter i rasp. Krydr med salt og peber og steg dem på en pande i en god sjat olie.

4. Rør nu sennep sammen med creme fraiche, presset hvidløg og finthakket dild. Smag til med salt og peber.

5. Server de panerede mørksejstykker med bagte kartofler, bagte rodfrugter, dressing og citron skåret i både. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre