Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Sprøde panerede stykker af mørksej serveret med bagte kartofler og rodfrugter og en lækker creme fraiche-dressing med hvidløg og sennep. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramkartofler
- 500 gramfriske rødbeder
- 0.5 stkknoldselleri
- 250 grammørksejfilet
- 1 stkæg
- 50 grampanko eller almindelig rasp
- 1 spsksennep
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 fedhvidløg
- 1 pottedild
- 1 stkcitron
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær et kryds i toppen og dryp dem med lidt olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 30 minutter.2
Skræl rødbederne og skær top og bund af. Skær dem i stave. Skræl knoldselleriet og skær det i stave. Vend dem med olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 20-25 minutter.3
Skær sejfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i sammenpisket æg og herefter i rasp. Krydr med salt og peber og steg dem på en pande i en god sjat olie.4
Rør nu sennep sammen med creme fraiche, presset hvidløg og finthakket dild. Smag til med salt og peber.5
Server de panerede mørksejstykker med bagte kartofler, bagte rodfrugter, dressing og citron skåret i både. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne.