Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker tærte med porre, hytteost og skinkestrimler, som vi serverer med en nem spinatsalat med kakifrugt, ristede mandler og purløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Tærte
- 275 gramtærtedej
- 2 stkporre
- 6 stkæg
- 250 gramhytteost
- 200 gramskinkestrimler
- 1 dlmælk
- 0.25 spsksalt
- Salat
- 50 grammandler
- 125 gramfriske spinatblade
- 2 stksharon- eller kakifrugt
- 0.5 pottepurløg
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
Tærte
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.2
Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.3
Skær top og bund af porrerne, rens dem og skær dem i ringe. Pisk æggene sammen med hytteost, skinkestrimler, mælk og salt. Vend herefter porre i. Hæld den piskede æggemasse over tærtebunden.4
Bag tærten i 20-25 minutter til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.Salat
5
Rist mandlerne på en tør pande til de får lidt farve. Lad dem køle af på en tallerken og hak dem groft.6
Skyl spinatbladene. Skyl kakifrugterne og skær dem i mindre både. Klip purløget og bland spinaten sammen med de ristede mandler, kakifrugt og purløg og top med valgfri dressing.7
Server tærten sammen med salaten. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kakifrugterne i både. De kan også piske æggemassen sammen.