Sød kartoffelsuppe med ristede kikærter og hvidløgsflute

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramsøde kartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkløg
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 1 spskpaprika
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sød kartoffelsuppe med ristede kikærter og hvidløgsflute

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker cremet suppe af søde kartofler, gulerødder, rød peberfrugt og madlavningsfløde. Serveret med sprøde kikærter og hvidløgsflute. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramsøde kartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkløg
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 1 spskpaprika
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Skræl de søde kartofler og gulerødder, skyl peberfrugten og pil skrællen af løget. Skær alle grøntsager i grove stykker.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits grøntsagerne i ca. fem min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min. under låg.

4. Skyl kikærterne og tør dem i et rent klæde. Vend kikærterne med olivenolie, paprika, salt og peber. Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 20-25 min.

5. Lun flutene i ovnen i ca. 10 min.

6. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.

7. Server suppen i skåle med sprøde kikærter på toppen og hvidløgsflute som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle de søde kartofler.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre