Hjemmelavede fiskepinde med fritter, stegt spidskål og ærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 100 gramrasp
  • 2 stkæg
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 stkspidskål
  • 100 gramagurkesalat
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 spskkarry
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavede fiskepinde med fritter, stegt spidskål og ærter

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Lækre hjemmelavede fiskepinde med håndskårne fritter, stegt spidskål, ærter og hjemmerørt remoulade. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkartofler
  • 100 gramrasp
  • 2 stkæg
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 stkspidskål
  • 100 gramagurkesalat
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 spskkarry
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i rigeligt olie. Bag dem i ca. 25 minutter.

3. Bland raspen med lidt salt og peber i en flad tallerken og pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Skær fisken ud i aflange stykker og dup dem med lidt køkkenrulle. Vend først fisken i æggemassen og herefter i raspen.

4. Læg fiskestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem godt med olivenolie over det hele - eller endnu bedre: Brug en oliespray, som efterhånden kan købes i mange supermarkeder.

5. Sæt bradepanden med fiskepindene i ovnen og bag dem i 20 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs. Du kan også vælge at stege dem på en pande i olie.

6. Skyl spidskål og fjern de yderste blade, hvis de er beskidte. Halver spidskål (husk at bevare stokken) og skær i både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og dryp med olie. Bag dem i ca. 15 minutter i ovnen.

7. Skær agurkesalaten i tern. Bland dem med presset hvidløg, mayo, creme fraiche og karry og smag til med salt og peber.

8. Hæld kogende vand over ærterne.

9. Server fiskepindene med fritter, spidskål, ærter, citronskiver og hjemmerørt remo. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære fisken i stave. De kan også lave fritterne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre