Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
And er en klassiker til Mortensaften, men kan bestemt også spises på andre tidspunkter af året. Her serverer vi stegt andebryst med ovnkartofler, sprød kålsalat med æbler, hasselnødder og brun sovs. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 2 stkæbler
- 3 spskolivenolie
- 2 spskhonning
- 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
- 40 gramhasselnøddeflager
- 2 stkandebryst
- 2.5 dlcremefine 15%
- 1 spskmajsstivelse
- 1 dlvand
- 0.5 terninghønsebouillon
- sovsekulør
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl og skrub kartoflerne, skær dem i kvarte og vend dem med olivenolie, salt og peber. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min.3
Skyl æblerne og skær dem i små tern. Rør olivenolie og honning sammen. Vend æbletern, den færdigsnittede kålsalat og hasselnøddeflagerne sammen med dressingen. Smag til med salt og peber.4
Rids fedtet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm en pande op til middelvarme og steg andebrysterne med skindsiden nedad i ca. 10 min. Vend andebrysterne og steg dem færdige i ca. 10 min. efter smag og behag.5
Imens andebrysterne steger: Hæld cremefine op i en kasserolle. Tilsæt majsstivelse blandet med vand og lad det koge op under omrøring. Tilsæt bouillon og kulør og smag til med salt og peber.6
Skær andebrysterne i skiver og server dem sammen med ovnkartofler, kålsalat og brun sovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.
Ekstra smag: Tilsæt lidt ribsgelé til sovsen.