Lækker lasagne med hvidkålsplader - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 stkhvidkål
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 800 gramhakket oksekød
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 1/2 spsktørret timian
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 3 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 75 gramrevet ost
  • 1 kuglemozzarella
  • 25 gramrasp
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lækker lasagne med hvidkålsplader - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Hvidkål er ikke ligefrem øverst på hitlisten hos alverdens unger. MEN - vores unger ELSKER denne lasagne med hvidkålsplader. De har vist ikke helt opdaget, hvad de spiser, fordi lasagnen bare smager mega godt! Denne version er god til to dage. På dag to serverer vi resterne med gnavergrønt og groft flute. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1/2 stkhvidkål
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 800 gramhakket oksekød
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 1/2 spsktørret timian
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 3 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 75 gramrevet ost
  • 1 kuglemozzarella
  • 25 gramrasp
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Fyld din største og bedste gryde med vand og lidt salt og bring det i kog. Fjern stokken fra hvidkålshovedet og del det i blade. Blancher (det betyder egentlig bare at koge) hvidkålsbladene i det kogende vand i ca. 5 minutter, eller til de er bløde. Hæld vandet fra og lad hvidkålsbladene dryppe af i et dørslag, mens de køler af, og du laver resten.

2. Hak løg og hvidløg og riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie et par minutter. Tilsæt gulerødder og svits yderligere et par minutter. Tilsæt herefter kødet og lad det få farve.

3. Tilsæt tomatpuré, oregano, timian og hakkede tomater og lad det simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4. Bland imens æg, mælk, revet ost og lidt salt og peber til en ensartet masse. Fordel kødsaucen og osteblandingen i lag i et ildfast fad. Læg et lag hvidkålsblade i mellem hvert lag - gerne tre lag. Begynd og slut med kødsauce. Fordel mozzarellaen i små stykker over lasagnen og drys til slut med lidt rasp. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er flot gylden.

5. Server lasagnen med gulerødder og agurk skåret i stave som gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resten af lasagnen til i morgen - og lidt til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre