Kartoffelsuppe med ristede champignoner og rugbrødscroutoner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 skiverugbrød
  • 200 grambrune champignon
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelsuppe med ristede champignoner og rugbrødscroutoner

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Her serverer vi en dejlig cremet kartoffelsuppe med ristede champignoner og sprøde rugbrødscroutoner på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 skiverugbrød
  • 200 grambrune champignon
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak dem groft.

2. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler, løg og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.

3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4. Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie og skær dem i små tern. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen i ca. 10 min.

5. Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte.

6. Varm en pande op med olivenolie og steg champignonerne gyldne.

7. Blend suppen med en stavblender og tilsæt cremefine. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.

8. Server kartoffelsuppen i skåle og top med ristede champignoner og sprøde rugbrødscroutoner. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle rugbrødsskiverne med olivenolie.

Ekstra smag: Top med friskhakket timian.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre