Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
En super hurtig opskrift på lynstegt oksekød med masser af grøntsager, der er skåret i så tilpas store stykker, at de knapt så grøntsagstrænede kan fiske lidt efter det, de bedst kan lide. Du kan også bruge andre grøntsager. F.eks. broccoli, bambusskud og bønner - eller hvad du har på lager :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg- gerne rødløg
- 1/2 stkblomkål
- 150 gramgulerødder
- 250 gramchampignon
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkgrøn peberfrugt
- 2 spsksoya
- 2 spskfiskesauce
- 2 spskmajsstivelse
- 1 stklime
- 300 gramoksekød i strimler- eller bøffer
- 3 dlvand
- 1 spskkarry
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Derefter ordner du grøntsagerne: Del løget i lameller. Vask blomkålet grundigt og del det i små buketter. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder på skrå. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Vask peberfrugterne, fjern kernerne og skær peberfrugterne i grove tern.3
Pisk soya, fiskesauce, majsstivelse og saften fra limen sammen i en skål. Skær kødet i strimler, hvis det ikke allerede er skåret. Vend kødet med soyablandingen i skålen og lad det stå.4
Opvarm en wok eller dyb pande med en god slat olivenolie. Lynsteg grøntsagerne i hold og læg dem efterfølgende til side på en tallerken. Pas på ikke at give dem for meget - de skal stadig have bid.5
Når du har lynstegt alle grøntsagerne, hælder du lidt mere olie i wokken eller på panden og lynsteger kødet ved høj varme. Tilsæt herefter grøntsager og vand og varm hurtigt op. Rør karryen ud i en kop med vand og tilsæt langsomt til saucen, mens du smager til, så den får den styrke, du bedst kan lide.6
Smag til sidst til med lidt mere soya, lime og fiskesauce, hvis du synes, og server med dampende varme ris.7
Velbekomme :o)Tip
Det er oftest billigst at købe en bøf eller to og skære i tern, fremfor at købe kødet færdigskåret. Og så er det også ofte mere mørt. Her har vi brugt Lidls middagsbøffer - men du kan bruge lige det, du har lyst til :o)