Kartoffelsuppe med gulerodstopping og persilleolie

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 8 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 350 gramgulerødder
  • 2 fedhvidløg
  • 1 pottepersille
  • 1 dlolivenolie
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelsuppe med gulerodstopping og persilleolie

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En dejlig cremet kartoffelsuppe med gulerødder stegt i hvidløg og persilleolie på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 8 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 350 gramgulerødder
  • 2 fedhvidløg
  • 1 pottepersille
  • 1 dlolivenolie
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil skrællen af løgene og hak dem groft.

2. Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits kartofler og løg i ca. 5 min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det hele koge i ca. 20 min.

3. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint. Varm en pande op med olivenolie og steg gulerødder og hvidløg. Krydr med salt og peber.

4. Skyl persillen og hak den fint. Vend persillen sammen med olivenolie - brug evt. en minihakker.

5. Blend suppen med en stavblender og tilsæt cremefine. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.

6. Server kartoffelsuppen i skåle og top med hvidløgsstegte gulerødder og persilleolie. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre