Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
15 min
Æggekage er nem og lækker aftensmad og kan varieres i det uendelige. Her har vi fyldt æggekagen med skinke, bagt den med rugbrød, der bliver sprødt og lækkert, og toppet med tomat, peberfrugt, bacon og masser af purløg. Mums - og god fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramkogt skinke
- 10 stkæg
- 150 gramhytteost
- 2 dlmælk
- 1 tskbagepulver
- 1/2 spsktørret oregano
- 1 tsksalt
- 4 stktomater
- 1 stkgul peberfrugt
- 250 gramchampignon
- 1 pottepurløg
- 4 skiverrugbrød
- 100 grambacon i skiver
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skær skinken i tern. Pisk æg, hytteost, mælk, bagepulver, oregano, salt og lidt peber sammen i en skål og rør til sidst skinketerne i. Hæld æggemassen i en dyb, oliesmurt sliplet-pande, der kan gå i ovnen. Steg æggekagen på komfuret i et par minutter ved middel varme, så den lige når at stivne lidt i siderne.3
Sæt panden med æggemassen midt i ovnen i ca. 10. min. og skær i mellemtiden skyllede tomater i tern og renset og skyllet peberfrugt i skiver. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Hak purløget.4
Skær rugbrødsskiverne over i to trekanter pr. skive. Tag panden ud - pas på, den er mega varm. Løft ud i siden af æggekagen med en paletkniv og stik rugbrødstrekanterne ned langs kanten.5
Sæt panden tilbage i ovnen (pas på - den er stadig varm) og bag æggekagen i ca. 15 minutter til. Den skal være fast og gylden, når den tages ud. Steg imens baconen på en pande og rist efterfølgende champignonerne i baconfedtet. Top den færdige æggekage med friske tomater, peberfrugt i skiver, bacon, champignoner og hakket purløg.6
Så er der serveret - velbekomme!Tip
De fleste unger elsker at være med i køkkenet - bare ikke så længe ad gangen. Lad dem f.eks. lave æggemassen og skære grøntsagerne. Husk at vaske hænder, når I har rørt ved rå æg - evt. salmonella sidder ofte på skallen!