Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker vietnamesisk-inspireret streetfood bowl med paneret kylling, nudler, kokos, koriander og ristede løg på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkæg
- 150 grampanko eller almindelig rasp
- 300 gramkyllingeinderfilet
- 1 stkrød peberfrugt
- 300 gramgulerødder
- 4 stkforårsløg
- 300 grampak choi
- 4 dlkokosmælk
- 1 dlvand
- 1 spskrød karrypasta
- 2 stkøkologisk lime
- 2 spsksoya
- 400 gramrisnudler
- 1 pottefriske koriander
- 100 gramristede løg
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Pisk æggene sammen med salt og peber i en dyb tallerken. Hæld rasp i en flad tallerken. Vend kyllingerfileterne i æg og herefter i rasp. Steg kyllingen sprød på en pande i rigeligt med olie.2
Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i ringe. Skyl pak choi og skær i strimler. Bland det hele sammen til en lækker salat.3
Bland kokosmælk, vand, karrypasta (hvis du ikke kan lide stærk mad, så brug halvdelen af karrypastaen og tilsæt ev. lidt karrypulver i stedet for), skyllet og fintrevet limeskal og halvdelen af limesaften i en kasserolle.4
Bring saucen i kog og lad den simre. Smag til med soya, evt. lidt mere karrypasta, salt, peber og limesaft.5
Kog imens nudlerne efter anvisningen på pakken. Du kan skrue op og ned for mængden af risnudler alt efter, hvor stor sulten er.6
Servér retten i dybe tallerkener med nudler, kokossauce, friske grøntsager, koriander og ristede løg på toppen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skære peberfrugter og pak choi i skiver.