Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Gullasch er en lækker ungarnsk klassiker. Her har vi lavet den med oksekød, gulerødder og peberfrugt, som vi serverer med ris. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramris
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 600 gramgulerødder
- 1 stkrød peberfrugt
- 600 gramungkvæg i tern
- 1.5 spskpaprika
- 7 dlvand
- 3 stklaurbærblad
- 1 terningoksebouillon
- 140 gramtomatpuré
- 1.5 dlpiskefløde eller madlavningsfløde
- olivenolie
- salt
- peber
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.2
Hak løg og hvidløg fint og brun dem af i lidt olivenolie i en stor gryde, mens du rører undervejs. Skræl imens gulerødderne, vask og rens peberfrugten og skær begge dele i mundrette stykker.3
Når løgene er begyndt at tage farve, tilsætter du kødet, krydrer med lidt salt og peber og tilsætter paprikaen. Steg nu løg, hvidløg, kød og paprika til kødet er brunet af.4
Tilsæt vand, laurbærblade, smuldret bouillonterning, gulerødder, peberfrugt, tomatpuré og fløde og bring hele molevitten i kog. Læg låg på, skru lidt ned for varmen og lad retten simre, så længe du har tid - og ungerne har tålmodighed!5
Smag til med salt og peber og jævn saucen med lidt mel eller majsstivelse, der er rørt ud i lidt vand eller rystet sammen i en meljævner.6
Server gullaschen med ris og gem halvdelen til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugter og gulerødder i mundrette stykker.