Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En smagfuld og fyldig linsesuppe med røde linser, aubergine, kokosmælk, hakkede tomater og varme krydderier. Serveret med madbrød og agurkestave som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 stkaubergine
- 200 gramrøde linser
- 1 spskkarry
- 1 spskspidskommen
- 0.5 spskstødt kardemomme
- 1 dåsehakkede tomater
- 4 dlkokosmælk
- 5 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 stkagurk
- 2 stknapoli pitabrød
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skyl auberginen og skær den i små tern. Skyl de røde linser.2
Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løg, hvidløg og aubergine sammen med karry, spidskommen og kardemomme.3
Tilsæt de røde linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon. Lad suppen simre i ca. 25 minutter eller længere, hvis du har tid. Rør jævnligt undervejs, så den ikke brænder på. Smag til med salt og peber.4
Skyl agurken og skær den i stave og lun madbrødene i ovnen eller på en brødrister.5
Server linsesuppen i skåle, toppet med creme fraiche og med lune madbrød og agurkestave som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og hvidløget og skylle agurken.
Ekstra smag: Top med friske koriander.