Grillet flatsteak med små kartofler, melonsalat og majskolber - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramflatsteak
  • 650 gramsmå kartofler
  • 2 stkmajskolber
  • 1 stkhjertesalat
  • 0.5 stkblomkål
  • 0.5 stkcantaloupemelon
  • 1 stkøkologisk citron
  • 25 gramcashewnødder
  • 110 gramgrønne oliven
  • 100 gramaioli eller anden dip
  •  olivenolie
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grillet flatsteak med små kartofler, melonsalat og majskolber - til to dage

I samarbejde med

Her serverer vi en skøn og sommerlig ret med grillet flatsteak, kogte kartofler, melonsalat med blomkål, hjertesalat, cashewnødder og oliven, og friske majskolber. Kan du ikke finde flatsteak, kan du også bruge flanksteak. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramflatsteak
  • 650 gramsmå kartofler
  • 2 stkmajskolber
  • 1 stkhjertesalat
  • 0.5 stkblomkål
  • 0.5 stkcantaloupemelon
  • 1 stkøkologisk citron
  • 25 gramcashewnødder
  • 110 gramgrønne oliven
  • 100 gramaioli eller anden dip
  •  olivenolie
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 160 grader varmluft - eller fyr op under grillen, hvis vejret er til det.

2. Krydr flatsteaken - med mindre du har investeret i den marinerede udgave. Så bruger du den bare, som den er.

3. Brun flatsteaken i lidt olivenolie på en pande - eller hurtigt på begge sider på grillen. Kom herefter flatsteaken i et ovnfast fad med en sjat vand i bunden og stil fadet i ovnen. Er du i grillhumør, stil fadet på grillen under låg ved indirekte varme.

4. Giv flatsteaken 10-15 minutter, alt efter tykkelsen. Et tip til tilberedning: Hold tommelfinger og pegefinger strakt og tryk let på den udspændte hud imellem de to fingre. Når kødet føles på samme måde, er det medium stegt. Lad det færdigstegte kød hvile utildækket i ca. 10 minutter på et spækbræt.

5. Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand.

6. Fjern skræl og hår fra majskolberne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i saltet vand i ca. 8 minutter.

7. Skyl hjertesalaten og skær den i strimler. Skyl blomkålen og skær i små stykker. Halver melonen, skær skrællen af og fjern kernerne. Skær herefter melonen i små stykker.

8. Lav en hurtig dressing ved at blande olivenolie, honning, citronsaft og revet citronskal. Smag til med salt og peber. Bland salaten med dressingen og top med cashewnødder og oliven.

9. Skær kødet ud på tværs af fibrene og server det med de kogte kartofler, melonsalaten, majskolberne og aioli. Husk at gemme ca. 1/3 af flatsteaken til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande salaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre