Kyllingespyd med sød chilisauce, sesamkartofler og asiatisk salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 2 spsksesamfrø
  • 450 gramkyllingefilet
  • 3 spsksød chilisauce
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  • 1 stkagurk
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 1 pottefriske koriander
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 spsksød chilisauce
  • 2 spsksesamolie
  • 1 spsksoya
  • 1 tskeddike
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stklime
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingespyd med sød chilisauce, sesamkartofler og asiatisk salat

I samarbejde med

En lækker ret med kyllingespyd i sød chilisauce, sesamkartofler bagt i ovnen og en smagfuld salat med "smashed" agurk, icebergsalat, ærter, rødløg og koriander. Salaten er vendt med en lækker asiatisk dressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 2 spsksesamfrø
  • 450 gramkyllingefilet
  • 3 spsksød chilisauce
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  • 1 stkagurk
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 1 pottefriske koriander
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 spsksød chilisauce
  • 2 spsksesamolie
  • 1 spsksoya
  • 1 tskeddike
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stklime

Fremgangsmåde

Kyllingespyd og kartofler

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Vend kartoflerne med sesamfrø, lidt olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

3. Skær kyllingefileterne i strimler. Vend dem i sød chilisauce, lidt olivenolie, salt og peber. Sæt kyllingestrimlerne på spyd og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kyllingespyddene i ovnen i ca. 15 minutter. Vend dem gerne undervejs.

Asiatisk salat

4. Skyl agurken og bank den med en kagerulle, så den flækker og går fra hinanden. Skær herefter agurken i mundrette stykker og vend med lidt salt. Salten får væsken til at trække sig ud af agurkestykkerne. Lad dem dryppe af i en si.

5. Pil skrællen af rødløget og hak det fint. Skær icebergsalaten i tynde strimler. Skyl korianderne og hak dem fint. Overhæld ærterne med kogende vand.

6. Rør sød chilisauce, sesamolie, soya, eddike og presset hvidløg sammen i en skål og smag til med limesaft.

7. Vend agurk, rødløg, icebergsalat, koriander og ærter sammen med dressingen.

8. Server de saftige kyllingespyd med sesamkartoflerne og den asiatiske salat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn banke agurken med en kagerulle. De kan også hjælpe med at blande dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre