Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Skøn efterårsgryde med krydrede koteletter, cocktailpølser og gulerødder. Vi serverer den med blød kartoffelmos. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramkartofler
- 2 stkløg
- 400 gramgulerødder
- 300 gramcitronmarinerede schnitzler
- 1 spskpaprika
- 1 spsktørret timian
- 115 gramcocktailpølser
- 70 gramtomatpuré
- 3 dlvand
- 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 50 gramsmør
- 0.5 dlmælk
- 0.5 dlkogevand
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 20 minutter.2
Hak løgene fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær koteletterne i mundrette bidder.3
Steg løgene blanke i lidt olivenolie i en dyb gryde. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Tilsæt herefter paprika, timian og gulerødder, og rør godt rundt.4
Skær cocktailpølserne i halve. Tilsæt dem til gryden sammen med tomatpuré, vand og madlavningsfløde. Lad det hele simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.5
Hæld vandet fra kartoflerne - gem lidt af kogevandet til mosen. Mos kartoflerne grundigt med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt smør og mælk og pisk det godt, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Er mosen for tyk, tilsæt evt. lidt af kogevandet. Smag til med salt og peber.6
Server den varme efterårsgryde med den lækre mos. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødder i skiver. De kan også smage saucen til.