Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Klassiske frikadeller serveret med kartofler, en simpel brun sovs og en færdigsnittet kålsalat vendt med ristede hasselnødder og olie-eddike-dressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 400 gramhakket svinekød
- 30 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 1.5 dlmælk
- 650 gramkartofler
- 40 gramhasselnøddeflager
- 4 spskolivenolie
- 3 spskhonning
- 1 spskeddike
- 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
- 3 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 spskmajsstivelse
- 0.5 dlvand
- 0.5 terninggrøntsagsbouillon
- rapsolie
- salt
- peber
- sovsekulør
Fremgangsmåde
1
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket skinkekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Lad farsen trække i 5 min.2
Imens farsen trækker: Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.3
Varm en pande op med rapsolie. Steg en lille prøvedeller for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.4
Imens frikadellerne steger: Rist hasselnøddeflagerne på en tør pande. Rør olivenolie, honning, eddike, salt og peber sammen i en lille skål. Vend de ristede hasselnøddeflager og dressing sammen med den færdigsnittet kålsalat.5
Hæld madlavningsfløden op i en kasserolle. Tilsæt majsstivelsen blandet med vand og lad det koge op under omrøring. Tilsæt bouillon og kulør og smag til med salt og peber.6
Server frikadellerne med kartofler, kålsalat og brun sovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.