Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Lynhurtig vegetarisk aftensmad med couscoussalat, som vi serverer med hvidløgsflutes og kold avocadocreme. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 5 dlkogende vand
- 250 gramcouscous
- 350 gramhvidløgsflute med fuldkorn
- 75 gramsaltede mandler
- 75 gramdadler
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 pottepersille
- 1 stkøkologisk citron
- 200 gramavocado i tern
- 0.5 dlkoldt vand
- 1 fedhvidløg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog vandet til couscousen.2
Hæld det kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt og lad det trække under låg i ca. 5 minutter.3
Bag hvidløgsflutene efter anvisningen på pakken.4
Hak mandlerne groft og skær dadlerne i mindre stykker. Bruger du dadler med sten, så husk at tage dem ud. Skyl peberfrugten, fjern kernehuset og skær den i tern. Skyl persillen og hak den fint.5
Bland couscousen med mandler, dadler, peberfrugt og persille. Smag til med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Riv også gerne lidt citronskal, hvis du bruger øko-citroner.6
Blend avocadoternene med det kolde vand og hvidløget i en minihakker eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.7
Server couscoussalaten med de lune hvidløgsflutes og avocadocremen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugten og dadlerne i mindre stykker.