Kartoffel- og porresuppe med friskost og rugbrødsdrys

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkporre
  • 2 fedhvidløg
  • 10 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 6 skiverugbrød
  • 200 gramgrøn pikantost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffel- og porresuppe med friskost og rugbrødsdrys

I samarbejde med

En lækker og cremet kartoffel-porresuppe med pikantost og sprødt rugbrødsdrys på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkporre
  • 2 fedhvidløg
  • 10 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 6 skiverugbrød
  • 200 gramgrøn pikantost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Rens porrerne for jord, vask dem grundigt og snit dem fint. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.

3. Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits kartofler, porrer og hvidløg. Tilsæt herefter vand og bouillon og lad det simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er blevet møre.

4. Imens suppen simrer: Smuldr rugbrødet med hænderne og vend det med en sjat olivenolie. Fordel det smuldrede rugbrød på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 8-10 minutter. Og bare rolig, rugbrødet bliver først rigtig sprødt, når det har fået lov til at køle af.

5. Blend suppen med en stavblender eller med en almindelig blender. Vend herefter friskosten i og smag til med salt og peber.

6. Server suppen i skåle og top med det sprøde rugbrødsdrys. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn smuldre rugbrødet.

Ekstra smag: Top med friskhakket timian.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre