Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lækker julemedister med kartofler og brun sovs - naturligvis! Serveret med sprød vinterkålsalat med clementiner og mandler vendt i en marinade af olivenolie, eddike, clementinsaft og kanel. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramjulemedister
- 650 gramkartofler
- 1 dlolivenolie
- 1 spskeddike
- 0.5 spskstødt kanel
- 5 stkclementiner
- 100 gramsaltede mandler
- 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
- 2.5 dlcremefine 15%
- 0.5 terninghønsebouillon
- sovsekulør
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Varm en pande op med olivenolie og steg medisteren ved middel varme på begge sider, til den er gennemstegt. Prik evt. medisteren med en gaffel så den ikke sprækker.2
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand.3
Rør olivenolie, eddike, kanel, saften fra halvdelen af clementinerne , salt og peber samme i en skål.4
Skræl resten af clementinerne og del dem i både. Hak mandlerne groft. Vend vinterkålsalaten sammen med marinaden, clementiner i både og mandler.5
Hæld Cremefine op i en kasserolle og tilsæt bouillon og sovsekulør. Smag til med salt og peber.6
Server medisterpølsen med kogte kartofler, kålsalat og brun sovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle clementinerne og dele dem i både. De kan også blande salaten og smage sovsen til.