Tærte med champignon og asparges. Hertil grøn salat.

Ingredienser

( 2 børn og to voksne )

  • 275 gramtærtedej
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 100 gramskiveskårne champignon
  • 250 gramgrønne asparges
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 6 stkæg
  • 20 grampinjekerner
  • 250 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 75 gramsalatmix
  • 2 spskolivenolie
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.5 spskakaciehonning
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tærte med champignon og asparges. Hertil grøn salat.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Super lækker tærte fyldt med stegte champignoner og grønne asparges. Vi serverer tærten med en sprød salat med pinjekerner og æbler. Du kan også erstatte pinjekernerne med solsikkekerner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 275 gramtærtedej
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 100 gramskiveskårne champignon
  • 250 gramgrønne asparges
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 6 stkæg
  • 20 grampinjekerner
  • 250 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 75 gramsalatmix
  • 2 spskolivenolie
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.5 spskakaciehonning
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i en tærteform på det medfølgende bagepapir, så den ikke hænger fast i formen. Prik dejen med en gaffel, så den ikke bobler op, og bag den i 10 minutter.

2. Skræl løg og hvidløg og skær begge dele i tern. Steg løg og hvidløg på en pande med olie. Tilsæt de skiveskårne champignoner.

3. Skyl aspargesene og knæk den hårde bund af. Skær aspargesene i mindre stykker og tilsæt dem på panden sammen med oregano. Krydr med salt og peber.

4. Pisk æggene sammen i en skål. Fordel fyldet på tærtebunden og hæld herefter æggemassen over. Bag tærten i ca. 20-25 minutter til æggemassen er stivnet.

5. Lav imens salaten klar. Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Skyl salatmixen og bland den sammen med pinjekerner, gulerødder og æbler.

6. Lav en hurtig dressing med olivenolie, lidt fintrevet citronskal, saften fra en citron og lidt honning. Smag til med salt og peber.

7. Server tærten med den lækre salat som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække den nederste del af aspargesene. De kan også skære æbler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.