Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
50 min
0 min
Indrømmet, ingredienslisten er lang, men det er det hele værd, for vi har lavet en super lækker og smagfuld opskrift med köfte-deller, bagte kartofler med smuldret salatost, hjemmelavet hummus og ærte/mynte salat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Deller, bagte kartofler og salat
- 800 gramkartofler
- 2 stkrød peberfrugt
- 3 Stkrødløg
- 0.5 spsktørret oregano
- 1 pottepersille
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 2 stkæg
- 500 gramhakket oksekød
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskstødt koriander
- 2 spskhvedemel
- 0.5 stkicebergsalat
- 400 gramfriske eller frosne ærter
- 0.5 pottefrisk mynte
- 0.5 stkøkologisk citron
- 100 grampuck hvid ost
- salt
- peber
- bagepapir
- akaciehonning
- Hummus
- 400 gramkikærter
- 0.5 dlvand
- 3 spskolivenolie
- 1 fedhvidløg
- 1 spskspidskommen
- 1 spsktahin
- 0.5 stkøkologisk citron
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 215 grader varmluft. Skrub kartoflerne og skær dem ud i både. Skyl peberfrugter og skær dem i store tern. Skræl rødløg og skær dem i både. Vend kartofler, rødløg og peberfrugt i en sjat olivenolie, oregano og lidt salt. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter til de er flotte og gyldne. Krydr med salt inden servering.2
Hak persillen fint. Skræl løg og hvidløg og riv begge dele på den fine side af et rivejern.3
Bland persille, løg, hvidløg, æg, kød, spidskommen, stødt koriander og mel rigtig godt sammen med lidt salt og peber. Brug evt. fingrene. Steg evt. en lille prøvedelle for at være sikker på, at de smager, som du bedst kan lide dem.4
Form farsen til små deller - du kan også sætte dem på grillspyd.5
Læg deller eller spyd på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter til de er gennemstegte men stadig saftige. Pas på ikke at give dem for meget, da de hurtigt kan blive tørre.6
Skyl iceberg og skær det i strimler. Tilbered de frosne ærter, som anvist på pakken eller befri de friske ærter fra bælgen. Hak mynte fint. Bland iceberg, ærter og mynte sammen med fintrevet citronskal, citronsaft, lidt olivenolie og smag til med akaciehonning, salt og peber.7
Og så til hummussen. Dræn kikærter og hæld dem i en høj beholder. Tilsæt vand, olie, skrællet hvidløg, spidskommen og tahin. Blend det glat med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber.8
Hæld de bagte kartofler, rødløg og peberfrugter i et fad. Top med smuldret salatost og salt.9
Server dellerne med bagte kartofler, ærte/myntesalat og hummus. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at plukke mynteblade af stilken og hakke det.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.