Vegetarisk kokoskarry med røde linser og ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 fedhvidløg
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 spskkarry
  • 0,5 spskspidskommen
  • 100 gramrøde linser
  • 4 dlkokosmælk
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 grampeanuts
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetarisk kokoskarry med røde linser og ris

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker vegetarisk ret med en fyldig sovs af gulerødder, peberfrugt, røde linser, kokosmælk, spidskommen og karry. Serveret med ris og peanuts på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 fedhvidløg
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 spskkarry
  • 0,5 spskspidskommen
  • 100 gramrøde linser
  • 4 dlkokosmælk
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 100 grampeanuts
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint. Skræl gulerødderne, skyl peberfrugten og skær det hele i små tern.

3. Varm en gryde op med olivenolie og svits karry, spidskommen, gulerødder og peberfrugt. Skyl de røde linser og lad dem steg med i et par minutter.

4. Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og bouillon og lad det simre i 25-30 min. Husk at røre i gryden undervejs, så linserne ikke brænder på.

5. Server kokoskarryen med dampende varme ris og peanuts på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ris, vand og salt i en gryde og pille skrællen af hvidløgene. De kan også smage retten til.

Ekstra smag: Top med friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.