Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
En lækker vegetarisk ret med en fyldig sovs af gulerødder, peberfrugt, røde linser, kokosmælk, spidskommen og karry. Serveret med ris og peanuts på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 fedhvidløg
- 200 gramgulerødder
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 spskkarry
- 0,5 spskspidskommen
- 100 gramrøde linser
- 4 dlkokosmælk
- 70 gramtomatpuré
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 100 grampeanuts
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint. Skræl gulerødderne, skyl peberfrugten og skær det hele i små tern.3
Varm en gryde op med olivenolie og svits karry, spidskommen, gulerødder og peberfrugt. Skyl de røde linser og lad dem steg med i et par minutter.4
Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og bouillon og lad det simre i 25-30 min. Husk at røre i gryden undervejs, så linserne ikke brænder på.5
Server kokoskarryen med dampende varme ris og peanuts på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ris, vand og salt i en gryde og pille skrællen af hvidløgene. De kan også smage retten til.
Ekstra smag: Top med friske koriander.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.