Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Larb gai er en thailandsk ret med kyllingekød og en masse friske krydderurter i en lækker sød og salt sauce. Vi serverer retten med ris og agurk som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramjasminris
- 2 stkrødløg
- 400 gramhakket kyllingekød
- 0.5 pottefriske koriander
- 0.5 pottefrisk mynte
- 3 stkforårsløg
- 1 dlsød chilisauce
- 2 stklime
- 3 spskfiskesauce
- 2 fedhvidløg
- 1 posesnackagurk
- soya
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tilbered risene efter anvisningen på posen.2
Skræl løgene og skær dem i både. Steg dem på en pande i olie og tilsæt herefter hakket kyllingekød. Steg videre til kødet er gennemstegt.3
Skyl koriander og mynte og hak begge dele fint. Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Bland krydderurter og forårsløg med sød chilisauce, saften fra limefrugterne, fiskesauce og presset hvidløg og vend det herefter sammen med kyllingekødet.4
Skyl agurkerne og skær dem i skiver.5
Server retten med ris og top med skoleagurker og soya. Hvis du har peanuts, sesamfrø eller cashewnødder smager det også godt på toppen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande dressingen. De kan også skære agurk i skiver.
Ekstra smag: Rist sesamfrø på en tør pande og drys over retten. Du kan også bruge peanuts.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.