Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Lynhurtig og simpel lakserilette rørt med mayonnaise og creme fraiche. Riletten serveres på rugbrød sammen med hytteost og syltede rødløg. Hertil vindruer. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 125 gramvarmrøget laks
- 2 stkforårsløg
- 1 dlcreme fraiche 18%
- 3 spskmayonnaise
- 0.5 spskdijonsennep
- 1 stklime
- 75 gramfeldsalat
- 250 gramvindruer
- 12 skiverugbrød
- 250 gramhytteost
- 50 gramsyltede rødløg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Fjern skindet fra laksen og del kødet i mindre stykker med to gafler eller fingrene. Skyl og rens forårsløgene og skær top og bund fra. Hak forårsløgene fint og vend dem med laks, creme fraiche, mayo og sennep og smag til med lime- eller citronsaft, salt og peber.2
Skyl feldsalat og vindruer og anret bege dele i skåle eller på et fad.3
Rist rugbrødsskiverne i en brødrister eller giv dem 3-5 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.4
Lav lækre rugbrødsmadder med lakserilette, hytteost, feldsalat og rødløg og server vindruerne som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre riletten sammen og smage den til.
Mere smag: Rør lidt hakket frisk dild i lakseriletten
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.