Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Lækker sommermad med en skøn kartoffelsalat vendt med avocadocreme og grøntsager og toppet med ristede solsikkekerner og grillost. Vi serverer hvidløgsflutes som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 220 gramgrillost
- 2 stkhvidløgsflute
- 2 stkavocado
- 1 fedhvidløg
- 1.5 dlmadlavningsfløde 4 %
- 50 gramsolsikkekerner
- 1 stkrød peberfrugt
- 75 gramfeldsalat
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Fyr op for grillen hvis vejret er til det eller find din bedste pande frem og tænd ovnen, hvis du laver mad indendørs.2
Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Skyl dem herefter i koldt vand.3
Krydr grillosten medmindre du har investeret i den marinerede udgave. Så bruger du den bare, som den er. Steg osten hel på grillen eller i lidt olie på en pande.4
Lun hvidløgsflutene i ovnen efter anvisningen på posen eller varm dem på grillen.5
Flæk avocadoen og fjern stenen. Blend avocadokødet med hvidløg og madlavningsfløde og smag til med salt og peber.6
Rist solsikkekernerne på en tør pande til de har taget farve. Køl dem af på en tallerken. Skyl og rens peberfrugten og skær den i tern. Skyl feldsalaten grundigt. Bland kartoflerne med grøntsager, solsikkekerner og avocadocreme.7
Skær grillosten i skiver og server dem på toppen af kartoffelsalaten med de lune hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugten i tern.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.