Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lun kartoffelsalat med kartofler, blomkål, asparges og varmrøget makrel serveret med en færdiglavet hummus som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 1 stkblomkål
- 250 gramgrønne asparges
- 350 gramrøget makrel
- 1 stkcitron
- 150 gramhummus
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.2
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl blomkålen og skær ud i små buketter. Vend kartoflerne og blomkålen sammen med lidt olivenolie, salt og peber.3
Fordel kartofler og blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 25 min.4
Skyl aspargesene, knæk den nederste del af og smid den væk. Skær aspargesene i mundrette stykker. Fordel aspargesene på bagepladen sammen med kartoflerne og blomkålen og lad dem bage med de sidste 10 min.5
Fjern skindet fra makrelfileterne og pluk kødet i mindre stykker.6
Server kartofler, blomkål og asparges i skåle og top med røget makrel, citronsaft og hummus som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn fjerne skindet fra makrelfileterne.
Ekstra smag: Top med friskplukket dild.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.