Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Sprøde fiskefileter serveret med kogte kartofler og hjemmelavet dild-olie, som vi serverer med smørstegt spidskål og gulerødder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramkartofler
- 500 grampaneret fiskefilet
- 0.5 stkspidskål
- 200 gramgulerødder
- 1 pottedild
- 1 fedhvidløg
- 0.5 dlolivenolie
- 0.5 stkøkologisk citron
- salt
- peber
- smør
Fremgangsmåde
1
Skræl eller skrub kartoflerne. Skær evt. de største i halve og kog dem møre i saltet vand.2
Steg fiskefileterne i en god blanding af smør og olie på en slip-let pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne. Hvis du ikke synes, at fiskefileterne bliver stegt overalt, så tilsæt lidt mere fedtstof. De er en flok fedttørstige krabater!3
Skyl og halver spidskålen. Skær det halve spidskål i fire både og behold stokken, så bladene ikke falder fra hinanden. Skræl gulerødderne, skær top og bund af og halver dem på langs.4
Grill eller steg spidskål og gulerødder på en pande i olie. De skal steges, så de tager farve på ydersiden, men stadig er sprøde indeni. Krydr med salt og peber.5
Kom dild, skrællet hvidløg, olie og citronsaft i en høj beholder og blend til en glat olie med en stavblender. Du kan også bruge en minihakker. Smag til med salt og peber.6
Server de sprødstegte fiskefileterne med kartofler, stegt grønt og dild-olie. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne og halvere dem.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.