Kartoffelsalat med røget ørred. Hertil sprød salat med majskolber.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramsmå kartofler
  • 2 stkmajskolber
  • 4 dlcreme fraiche eller skyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksød sennep
  • 1 pottedild
  • 80 gramrøget ørred
  • 0.5 stkblomkål
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 1 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 spskolivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelsalat med røget ørred. Hertil sprød salat med majskolber.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En sommerlig fiskeret med klassisk cremet kartoffelsalat som toppes med røget ørred. Hertil serveres en blomkålssalat med friske majskolber og salatost. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramsmå kartofler
  • 2 stkmajskolber
  • 4 dlcreme fraiche eller skyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksød sennep
  • 1 pottedild
  • 80 gramrøget ørred
  • 0.5 stkblomkål
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 1 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 spskolivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i rigeligt med saltet vand til de er lige nøjagtigt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Pas på de ikke får for meget - så falder de fra hinanden, når de røres sammen med de øvrige ingredienser. Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem med koldt vand så de køler af.

2. Fjern blade og de der mega irriterende hår fra majskolberne. Kog dem i letsaltet vand i 8-10 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand.

3. Bland skyr eller creme fraiche, mayonnaise, presset hvidløg og sød sennep sammen med hakket dild. Krydr med salt og peber og smag til. Vend dressingen sammen med kartoflerne. Top med plukket ørred eller server den ved siden af.

4. Skyl blomkålen og hak den i fine små stykker. Skær majskernerne af stokken. Bland blomkål sammen med majsene og top med salatost. Lav en hurtig dressing af saften fra en citron, honning og olie og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.

5. Server kartoffelsalaten med ørred og blomkålssalaten som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære kartoflerne i mindre stykker. De kan også skære majsene af kolberne.

Mere smag: Grill eller rist lidt brød og gnid det med et halveret hvidløgsfed. Server som tilbehør med lidt flagesalt på toppen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.