Hokkaido- og porresuppe med fisk og majskolber. Hertil brød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkporre
  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 7 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1.5 spskkarry
  • 2 stkmajskolber
  • 250 grammørksejfilet
  • 6 skivegroft sandwichbrød
  • 40 gramsolsikkekerner
  • 4 dlkokosmælk
  • 0.5 stkcitron
  • 2 dlkefir
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hokkaido- og porresuppe med fisk og majskolber. Hertil brød

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker og cremet hokkaidosuppe med porre, som vi topper med mørksej, friske majs og kefir. Hertil ristet brød. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkporre
  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 7 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1.5 spskkarry
  • 2 stkmajskolber
  • 250 grammørksejfilet
  • 6 skivegroft sandwichbrød
  • 40 gramsolsikkekerner
  • 4 dlkokosmælk
  • 0.5 stkcitron
  • 2 dlkefir
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skær top og bund af porrerne og skyl dem grundigt. Flæk dem på langs og rens dem godt. Skær porrerne i grove stykker og steg dem i olie i en stor gryde.

2. Skyl græskarret, flæk det og fjern kernerne. Skær græskarkødet i grove tern - skrællen kan sagtens komme med. Tilsæt græskarternene i gryden sammen med vand, smuldret bouillon og karry. Lad det hele simre i ca. 20 minutter til porrer og græskar er møre.

3. Fjern skrællen fra majskolberne og kog dem i saltet vand i 10 minutter. Skær herefter majsene af kolberne og kom dem i en skål.

4. Steg mørksejen i olie på en pande som anvist på pakken. Vend fisken forsigtigt så den ikke smuldrer.

5. Rist brødet i brødristeren eller i ovnen. Du kan også stege skiverne i lidt smør på en pande, hvis der rigtigt skal være fest. Og det kan der jo sagtens være på en helt almindelig tirsdag! Rist kernerne på en tør pande. Pas på de ikke brænder på.

6. Tilsæt kokosmælken i gryden og blend suppen med en stavblender til den er helt glat. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

7. Server suppen toppet med fisk i stykker, friske majs, kefir, solsikkerkerner og ristet brød som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære græskar i tern og smage suppen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.