Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
En anderledes pastaret, hvor hakket oksekød steges med hvidløg, fintrevet citronskal og spinatblade, som toppes med parmesan og olivenolie. Hertil gnavergrønt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramfuldkornsspaghetti
- 3 fedhvidløg
- 400 gramhakket oksekød
- 125 gramfriske spinatblade
- 1 stkøkologisk citron
- 3 stkpære
- 100 gramrevet parmesan
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Bring en gryde med vand i kog. Skal det gå ekstra stærkt, kan du koge vandet i en elkedel og hælde i gryden. Kog spaghettien som anvist på pakken.2
Skræl hvidløget og hak det fint. Steg hvidløget i lidt olie i en dyb pande eller gryde og tilsæt herefter hakket oksekød og steg videre. Når kødet er brunet af, tilsættes skyllede spinatblade og skyllet fintrevet citronskal.3
Smag til med salt, peber og saften fra citronen.4
Skyl pærerne og skær dem i både til gnavegrønt.5
Server spaghettien vendt med det lækre oksekød og top med olivenolie og revet parmesan. Server dertil pærer som gnavergrønt. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smage til og skære pærer i både.
Mere smag: Brug hakkede tomater med krydderier. F.eks. oregano, chili eller hvidløg.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.