Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her serverer vi lækker ovnbagt laks, der er smurt med basilikumpesto og serveret med en fyldig pastasalat med spidskål, edamamebønner, soltørrede tomater og agurk. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramlaksefileter
- 65 gramgrøn pesto
- 250 grampastaskruer
- 100 gramedamamebønner
- 0.5 stkrødløg
- 0.25 stkspidskål
- 0.5 stkagurk
- 90 gramsoltørrede tomater i olie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.2
Læg den hele lakseside eller laksefileterne på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden nedad. Fordel pestoen på laksen og sæt den i ovnen i ca. 25 min.3
Kog pastaerne efter anvisningen på pakken og tilsæt edamamebønnerne lige inden du hælder vandet fra pastaerne. Så sparer du på energien. Overhæld herefter pasta og bønner med koldt vand.4
Pil skrællen af rødløget og hak det fint. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene. Skyl agurken og skær den i tern. Hak de soltørrede tomater og gem olien.5
Vend pastaerne sammen med alle grøntsagerne og en god sjat olie fra de soltørrede tomater. Smag til med salt og peber.6
Server den pestomarinerede laks med pastasalat og top evt. med husets yndlingsdressing. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn smøre laksen med pesto. De kan også pille skrællen af rødløget, skylle agurken og vende pastasalaten.
Ekstra smag: Top med husets yndlingsdressing.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.