Lasagnette med oksekød og mornaysauce. Hertil mangosalat.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramfuldkornspasta
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktimian
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 100 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  • 5 dlmornaysauce
  • 100 gramrevet ost
  • 40 gramsolsikkekerner
  • 1 stkmango
  • 200 gramsnackgulerødder
  • 75 gramspæde spinatblade
  • 3 spskolivenolie
  • 3 spskbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagnette med oksekød og mornaysauce. Hertil mangosalat.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lasagnette er en klassisk lasagne, der laves med pastaskruer eller penne i stedet for lasagneplader. Vi har lavet lasagnetten med mornaysauce og en lækker kødsauce, som selvfølgelig gratineres i ovnen med ost på toppen. Vi serverer lasagnetten med en lækker mangosalat som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramfuldkornspasta
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktimian
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 100 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  • 5 dlmornaysauce
  • 100 gramrevet ost
  • 40 gramsolsikkekerner
  • 1 stkmango
  • 200 gramsnackgulerødder
  • 75 gramspæde spinatblade
  • 3 spskolivenolie
  • 3 spskbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Kog pastaerne - men giv dem fem minutter mindre, end hvad der er angivet på posen, da de tilbereder færdigt i ovnen.

2. Skræl løg og hvidløg og skær begge dele i tern. Steg ternene i lidt olie. Tilsæt herefter hakket oksekød, paprika, oregano og timian. Når kødet er brunet godt af, tilsættes hakkede tomater, tomatpuré og vand. Smag til med salt og peber.

3. Vend pastaen sammen med kødsaucen og mornaysauce i et ovnfast fad. Drys revet ost på toppen og bag lasagnetten i ovnen i ca. 20 minutter til osten er gylden.

4. Rist solsikkekernerne på en tør pande. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i mundrette stykker. Skyl gulerødderne og skær dem i skiver. Bland skyllet spinat med mango, gulerødder og solsikkekerner.

5. Lav en hurtig dressing af olie, balsamicoeddike og honning og smag til med salt og peber.

6. Server den lækre lasagnette med mangosalat som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære mangoen i skiver og blande salaten.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.