Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
10 min
Lasagnette er en klassisk lasagne, der laves med pastaskruer eller penne i stedet for lasagneplader. Vi har lavet lasagnetten med mornaysauce og en lækker kødsauce, som selvfølgelig gratineres i ovnen med ost på toppen. Vi serverer lasagnetten med en lækker mangosalat som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramfuldkornspasta
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 400 gramhakket oksekød
- 1 spskpaprika
- 0.5 spsktørret oregano
- 0.5 spsktimian
- 1 dåsehakkede tomater
- 100 gramtomatpuré
- 1 dlvand
- 5 dlmornaysauce
- 100 gramrevet ost
- 40 gramsolsikkekerner
- 1 stkmango
- 200 gramsnackgulerødder
- 75 gramspæde spinatblade
- 3 spskolivenolie
- 3 spskbalsamicoeddike
- 1 spskakaciehonning
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Kog pastaerne - men giv dem fem minutter mindre, end hvad der er angivet på posen, da de tilbereder færdigt i ovnen.2
Skræl løg og hvidløg og skær begge dele i tern. Steg ternene i lidt olie. Tilsæt herefter hakket oksekød, paprika, oregano og timian. Når kødet er brunet godt af, tilsættes hakkede tomater, tomatpuré og vand. Smag til med salt og peber.3
Vend pastaen sammen med kødsaucen og mornaysauce i et ovnfast fad. Drys revet ost på toppen og bag lasagnetten i ovnen i ca. 20 minutter til osten er gylden.4
Rist solsikkekernerne på en tør pande. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i mundrette stykker. Skyl gulerødderne og skær dem i skiver. Bland skyllet spinat med mango, gulerødder og solsikkekerner.5
Lav en hurtig dressing af olie, balsamicoeddike og honning og smag til med salt og peber.6
Server den lækre lasagnette med mangosalat som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære mangoen i skiver og blande salaten.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.