Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lækre stegte ris med porre, spidskål, gulerødder, edamamebønner, fiskesauce og soya serveret med spejlæg på toppen og sprøde mini-forårsruller som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 150 gramris
- 1 stkporre
- 150 gramgulerødder
- 0.5 stkspidskål
- 600 gramskæve forårsruller
- 150 gramedamamebønner
- 3 spsksoya
- 3 spskfiskesauce
- 4 stkæg
- sesam- eller olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på posen og opvarm ovnen efter anvisningen på posen med forårsruller.2
Skyl og rens porren grundigt og skær den i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern (pas på fingrene!).3
Tilbered forårsrullerne efter anvisningen på posen.4
Varm en wok eller pande op med lidt olie og lynsteg porre, gulerødder, spidskål og edamamebønner. Tilsæt ris, soya og fiskesauce. Smag til med mere soya.5
Varm en pande op med lidt olie og slå æggene ud. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.6
Server de stegte ris med spejlæg på toppen og mini-forårsruller som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ris, vand og salt i en gryde og smage til.
Ekstra smag: Top med sød chilisauce og friske koriander. Du kan også drysse tørret eller friskhakket chili.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.