Timian-gratinerede bagekartofler med fyldig kålsalat og hvidløgsdressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 grambagekartofler
  • 30 gramsolsikkekerner
  • 0.5 stkspidskål
  • 200 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 125 gramblåbær
  • 1 pottefrisk timian
  • 100 gramrevet ost
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Timian-gratinerede bagekartofler med fyldig kålsalat og hvidløgsdressing

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker ret helt uden kød med halverede bagekartofler toppet med revet ost og friskhakket timian. Serveret med en sprød kålsalat med blåbær, ristede solsikkekerner og hvidløgsdressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 grambagekartofler
  • 30 gramsolsikkekerner
  • 0.5 stkspidskål
  • 200 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 125 gramblåbær
  • 1 pottefrisk timian
  • 100 gramrevet ost
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skyl kartoflerne og skær dem i halve. Vend dem med olivenolie, krydr med salt og peber og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter.

2. Rist solsikkekernerne på en pande med lidt olie til de tager farve. Stil dem til side på en tallerken med køkkenrulle.

3. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern men pas på fingrene. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl agurken og blåbærrene og skær agurken ud efter eget ønske. Vend det hele sammen med solsikkekerner, olivenolie, salt og peber.

4. Hak timianen fint og vend den sammen med revet ost og lidt salt. Fordel blandingen ovenpå kartoflerne og bag dem i yderligere 10 min. til de er gyldne og sprøde.

5. Rør presset hvidløg sammen med creme fraiche og smag til med salt og peber.

6. Server de timian-gratinerede bagekartofler med den fyldige kålsalat og hvidløgsdressing som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende timian samme med revet ost og røre hvidløgsdressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.