Max 15 min.: Rodfrugtsuppe med ristede kikærter og naanbrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskpaprika
  • 400 gramøkologisk rodfrugtmix
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stknaanbrød
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min.: Rodfrugtsuppe med ristede kikærter og naanbrød

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En nem og cremet rodfrugtsuppe hvor vi har brugt en færdigsnittet rodfrugtmix, hakkede tomater og cremefine. Vi topper suppen med sprøde panderistede kikærter vendt med spidskommen og serverer med lune naanbrød som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskpaprika
  • 400 gramøkologisk rodfrugtmix
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stknaanbrød
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele groft.

2. Varm en gryde op med lidt olie og svits karry, paprika, løg, hvidløg og rodfrugter. Tilsæt hakkede tomater, vand og smuldret bouillon. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i ca. 10 min.

3. Dræn kikærterne i en si og tør dem efterfølgende i et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle. Kom nu kikærterne på en tør pande og rist dem i 1 min. Tilsæt lidt olivenolie, spidskommen og salt og rist videre i ca. 8 min.

4. Lun naanbrødene på en brødrister eller i ovnen efter anvisningen på posen.

5. Tilsæt cremefine til suppen og blend den helt glat med en stavblender. Smag til med salt og peber.

6. Server suppen i skåle og top med ristede kikærter og naanbrød som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn tørre kikærterne i et rent viskestykke eller køkkenrulle og smage suppen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.