Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
En nem og cremet rodfrugtsuppe hvor vi har brugt en færdigsnittet rodfrugtmix, hakkede tomater og cremefine. Vi topper suppen med sprøde panderistede kikærter vendt med spidskommen og serverer med lune naanbrød som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 0.5 spskkarry
- 0.5 spskpaprika
- 400 gramøkologisk rodfrugtmix
- 1 dåsehakkede tomater
- 4 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 dåsekikærter
- 0.5 spskspidskommen
- 2 stknaanbrød
- 2.5 dlmadlavningsfløde 15%
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1 Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele groft.
2 Varm en gryde op med lidt olie og svits karry, paprika, løg, hvidløg og rodfrugter. Tilsæt hakkede tomater, vand og smuldret bouillon. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i ca. 10 min.
3 Dræn kikærterne i en si og tør dem efterfølgende i et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle. Kom nu kikærterne på en tør pande og rist dem i 1 min. Tilsæt lidt olivenolie, spidskommen og salt og rist videre i ca. 8 min.
4 Lun naanbrødene på en brødrister eller i ovnen efter anvisningen på posen.
5 Tilsæt cremefine til suppen og blend den helt glat med en stavblender. Smag til med salt og peber.
6 Server suppen i skåle og top med ristede kikærter og naanbrød som tilbehør. Velbekomme!
Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn tørre kikærterne i et rent viskestykke eller køkkenrulle og smage suppen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



