Naanbrød

Ingredienser

( 8-10 styk )

  • 2.5 dlkoldt vand
  • 0.5 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 1/2 spskakaciehonning
  • 1 dlyoghurt naturel
  • 1 tsksalt
  • 600 gramhvedemel
  • 50 gramsmør
  • 2 fedhvidløg
  • 1 spsktørret oregano
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Naanbrød

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Naanbrød er mega lækkert som tilbehør til særligt indiske retter. Og det er slet ikke svært at lave, hvis du følger vores opskrift. Her har vi toppet brødet med hvidløg og oregano, men du kan bruge lige det, du har allermest lyst til. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2.5 dlkoldt vand
  • 0.5 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 1/2 spskakaciehonning
  • 1 dlyoghurt naturel
  • 1 tsksalt
  • 600 gramhvedemel
  • 50 gramsmør
  • 2 fedhvidløg
  • 1 spsktørret oregano
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Bland koldt og kogende vand. Det skal være lillefingerlunt - så har det den perfekte temperatur til at få gæren til at udvikle sig. Rør gær og honning ud i vandet og tilsæt nu yoghurt, salt og melet lidt efter lidt.

2. Rør eller ælt til du har en smidig dej, der lige nøjagtig slipper fingrene. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1,5 - 2 timer.

3. Tænd ovnen på minimum 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder. Ellers kan du blot bruge en almindelig bageplade beklædt med bagepapir, men så skal ovnen ikke være varmere end 250 grader. Husk at holde øje, så der ikke går ild i bagepapiret :o)

4. Smelt smørret og rør det sammen med presset hvidløg og tørret oregano.

5. Tag en lille håndfuld dej og rul den ud på et meldækket bord til et ovalt brød, der har ca. samme tykkelse som en pizzabund. Fordel smørblandingen på brødene og læg dem på pizzastenen eller bagepladen og bag dem i ca. fem minutter, eller til de er boblet lidt op hist og her og er blevet gyldne på toppen. Drys evt. med lidt salt til sidst.

6. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens fryse den ubagte dej, hvis du ikke bruger det hele på en gang. Så har du til en hurtig omgang naanbrød næste gang, du får brug for det. Lad dejen tø op på køkkenbordet, rul ud til naanbrød og lad det efterhæve 15-20 min og bag det så i ovnen.

Naanbrød er f.eks. den perfekte følgesvend til vores indisk kylling eller chicken masala.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre