Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Den engelske klassiker fish and chips smager mega godt! Her har vi lavet en udgave med sweet potato fritter og tartarsauce serveret med en fyldig salat med farvede beder og avocado som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramsweet potato fritter
- 480 gramfish and crisp
- 100 gramagurkesalat
- 2 spskkapers
- 2 dlcreme fraiche 9 %
- 0.5 dlmayonnaise
- 1 spsksød sennep
- 300 gramfrosne ærter
- 0.5 stkspidskål
- 200 gramfarvede beder
- 2 stkavocado
- 1 stkcitron
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1 Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
2 Vend fritterne med en slat olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter til de er smukt gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.
3 Steg fish and crisp i olie på en pande til de har en fin, gylden og sprød overflade.
4 Lav en hurtig tartarsauce ved at blande hakket agurkesalat og kapers sammen med creme fraiche, mayonnaise og sød sennep. Smag til med salt og peber.
5 Tilbered ærterne efter anvisningen på posen. Skyl og skær spidskål i tynde strimler. Skræl bederne og skær i tynde skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i skiver. Vend grøntsagerne sammen i en skål og server med valgfri dressing.
6 Server den sprødstegte fisk med fritter, tatarsauce, salat og citron i både som tilbehør. Velbekomme!
Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at røre tartarsaucen sammen, smage til og skære avocado i skiver.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



