Sellerisuppe toppet med timiangulerødder og hasselnødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkknoldselleri
  • 425 gramkartofler på glas
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 40 gramhasselnøddeflager
  • 250 gramgulerødder
  • 0.5 spsktimian
  • 4 stkappelsin
  • 2.5 dlcremefine 7%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sellerisuppe toppet med timiangulerødder og hasselnødder

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker sellerisuppe med kartofler, løg, hvidløg og cremefine. Serveret med timianstegte gulerødder og ristede hasselnøddeflager på toppen og appelsinbåde som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stkknoldselleri
  • 425 gramkartofler på glas
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 40 gramhasselnøddeflager
  • 250 gramgulerødder
  • 0.5 spsktimian
  • 4 stkappelsin
  • 2.5 dlcremefine 7%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løg og hvidløg og skræl knoldselleriet. Skær det hele i grove tern. Kom løg, hvidløg, knoldselleri og drænede kartofler i en dyb gryde. Tilsæt vand og bouillon og bring det hele i kog. Lad det simre i ca. 20 min.

2. Imens suppen simrer: Rist hasselnøddeflagerne på en tør pande til de får lidt farve.

3. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Varm en pande op med olie og steg gulerødderne. Krydr med timian, salt og peber.

4. Skær appelsinerne i både. Blend suppen med en stavblender og tilsæt herefter cremefine. Smag til med salt og peber.

5. Server suppen i skåle med timiangulerødder og ristede hasselnøddeflager på toppen og appelsinbåde som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne og smage suppen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.