Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker sellerisuppe med kartofler, løg, hvidløg og cremefine. Serveret med timianstegte gulerødder og ristede hasselnøddeflager på toppen og appelsinbåde som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 1 stkknoldselleri
- 425 gramkartofler på glas
- 8 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 40 gramhasselnøddeflager
- 250 gramgulerødder
- 0.5 spsktimian
- 4 stkappelsin
- 2.5 dlcremefine 7%
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1 Pil skrællen af løg og hvidløg og skræl knoldselleriet. Skær det hele i grove tern. Kom løg, hvidløg, knoldselleri og drænede kartofler i en dyb gryde. Tilsæt vand og bouillon og bring det hele i kog. Lad det simre i ca. 20 min.
2 Imens suppen simrer: Rist hasselnøddeflagerne på en tør pande til de får lidt farve.
3 Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene! Varm en pande op med olie og steg gulerødderne. Krydr med timian, salt og peber.
4 Skær appelsinerne i både. Blend suppen med en stavblender og tilsæt herefter cremefine. Smag til med salt og peber.
5 Server suppen i skåle med timiangulerødder og ristede hasselnøddeflager på toppen og appelsinbåde som tilbehør. Velbekomme!
Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne og smage suppen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



