Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
En hurtig og lækker spansk omelet med kartofler og sprød bacon - serveret på rugbrød med ketchup og en frisk appelsinsalat med rødkål og peanuts. Perfekt til dage med fart på. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 grambacon i tern
- 425 gramkartofler på glas
- 6 stkæg
- 1 dlmælk
- 2 stkappelsin
- 200 gramfærdigsnittet rødkål
- 100 grampeanuts
- 6 skiverugbrød
- ketchup
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1 Steg baconen sprød på en tør pande. Lad baconstykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
2 Hæld vandet fra kartoflerne og skær de store kartofler i mindre stykker. Steg dem på en pande i lidt olivenolie.
3 Pisk imens æggene sammen med mælk, salt og peber i en skål. Hæld æggemassen over kartoflerne på panden. Læg et låg på panden eller brug lidt alufolie, så sætter omeletten sig hurtigere. Lad omeletten simre ved midddel varme til den er gennemstegt.
4 Imens omeletten simrer, laver du salaten. Skræl og skær appelsinerne i tern. Bland dem med snittet rødkål, peanuts og valgfri dressing.
5 Rist rugbrødet sprødt i en brødrister eller på en pande i lidt smør eller olie - det giver en dejlig smag!
6 Server omeletten på rugbrød toppet med bacon og ketchup og den sprøde salat som tilbehør. God fornøjelse!
Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggene sammen. De kan også skære appelsiner i tern.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



