Cremet grøntsagssuppe med flødeost. Hertil hvidløgsflute.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkporre
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 fedhvidløg
  • 8 dlvand
  • 1 spsktørret timian
  • 100 gramtomatpuré
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 125 gramBuko flødeost m. peber
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Cremet grøntsagssuppe med flødeost. Hertil hvidløgsflute.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker og cremet grøntsagssuppe med kartofler, porre, gulerødder og rød peber, rørt med tomatpuré, timian og flødeost med peber der giver ekstra fylde. Serveres med lune hvidløgsflutes. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 350 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkporre
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 fedhvidløg
  • 8 dlvand
  • 1 spsktørret timian
  • 100 gramtomatpuré
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 125 gramBuko flødeost m. peber
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove tern. Rens og skyl porren og skær den i grove stykker. Skyl peberfrugten og skær den i grov tern. Pil skrællen af hvidløget og hak det fint.

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits alle grøntsagerne. Tilsæt vand, timian, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre i ca. 20 min.

3. Lun hvidløgsflutene i ovnen efter anvisningen på pakken.

4. Blend suppen med en stavblender og tilsæt flødeosten. Smag til med salt og peber.

5. Server suppen i skåle med lune hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og gulerødderne og smage suppen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.